day animal

Πρόσφατα , η Β’ τάξη του σχολείου μας , στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Κοιμήσου Περσεφόνη..» επισκέφθηκε το Περιβαλλοντικό Κέντρο Απολλωνίας της προστατευόμενης περιοχής των  Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης καθώς και σημαντικά μέρη και μνημεία της φύσης  αυτού του υπέροχου υγροβιότοπου. Κατά την περιήγησή μας εκεί εντυπωσιαστήκαμε από την ομορφιά των τοπίων και αισθανθήκαμε συγκινημένοι που είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα σχετικά με την βιοποικιλότητα της περιοχής. Μείναμε έκπληκτοι από το πλήθος των διαφορετικών φυτών και ζώων που ζουν εκεί και ακόμη περισσότερο από τη σημασία που κατέχει αυτός ο τόπος στο παγκόσμιο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών. Ωστόσο θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναφέρουμε την εγκληματική ανθρώπινη δραστηριότητα ενάντια στα ζώα της περιοχής , κυρίως στα πτηνά, καθώς και στον βιότοπό τους.

Σήμερα, με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας , θέλουμε να καταδικάσουμε τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές. Πιστεύουμε πως η συμπερίληψη της ηθικής για τα ζώα και η άμβλυνση της διχοτόμησης ανθρώπου-ζώου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχεια της ζωής πάνω στον πλανήτη. Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων των πλασμάτων που έχουν τον πλανήτη Γη σπίτι τους.

                                                                  Η συμμετοχική ομάδα δράσης του ΓΕ.Λ  Ρεντίνας

της Βουλή των Εφήβων

                                                                                         

pelekanos
11 σκοτωμένοι πελεκάνοι από σκάγια κυνηγών βρέθηκαν στην περιοχή της λίμνης Βόλβης. Η θήρευση του πελεκάνου είναι παράνομη καθώς αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση που προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 147/2009.